Az idei év során közel 2500 facsemetét ültetünk el Felsőtárkányban. A faültetési akció cégünk GoGreen programja keretében valósul meg, melynek célja a szemléletformálás és a fenntarthatóság.

A HRT Spedition számára nem ismeretlen fogalom a társadalmi felelősségvállalás, hiszen évek óta részt vállalunk az egri sportélet támogatásában, vagy bekapcsolódunk különböző jótékony megmozdulásokba, esetleg mi magunk generáljuk azt. Hitvallásunk, hogy a jövőt a jelenben alapozzuk meg!

A HRT Spedition Kft. környezettudatos kezdeményezése jó hatással van a munkahelyi közösségre is, hiszen a dolgozók többsége úgy döntött, hogy családjával csatlakozik a két ütemben megvalósuló zöldítési akcióhoz. A lebonyolításban az EGERERDŐ Zrt. nyújtott segítséget, akik szinte azonnal az ötlet megvalósítása mellé álltak.

A felsőtárkányi Egeres-völgy kezdetén, a vadbemutató kert és emlékerdő közelében, idén mintegy 2500 fát ültetünk két ütemben, most tavasszal az első és idén ősszel a második ütem is megvalósul. Cseh Attila kereskedelmi igazgató a kezdeményezés kapcsán elmondta: örül annak, hogy az egri iroda valamennyi dolgozója csatlakozott a faültetési akcióhoz, így a környezetvédelmi szempontok mellett szemléletformálás és közösségépítés is megvalósul.

Az EGERERDŐ Zrt. nagy örömmel fogadta a kezdeményezést, hiszen aki fát ültet, bízik a jövőben és minden egyes fa ültetésével hozzájárul az ország zöld felületeinek növeléséhez. Ifj. Ősz Gusztáv erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettes bízik benne, hogy más cégek is felismerik ennek klímavédelmi, illetve közösségformáló jelentőségét és a jövőben több hasonló programnak lehetnek házigazdái.